uitvaart Hoorn

Het gastenboek van Uitvaartverzorging Monica Beers in Hoorn

Delen is fijn en geeft verlichting. Lees hier mijn ervaringen en die van de mensen die ik geholpen heb. Wilt u uw ervaringen over de begeleiding van Uitvaartverzorging Monica Beers met anderen delen of uw mening geven over deze site? Plaats dan een reactie in het gastenboek. 

Gastenboek

49 reactie(s)

Laat hier een reactie achter

2021.09.17 Auteur Marian en Marianne
Al eerder heeft Monica de uitvaart van (schoon-)vader naar grote tevredenheid begeleid en daarom kwamen wij ook nu weer bij haar. Het veel te snelle overlijden van onze veel te jonge broer en zwager Ruud was zo intens en bizar dat we ook nu wel wat ondersteuning konden gebruiken.
Monica heeft ons er weer vakkundig doorheen geloodst. Met tegelijk warmte en zakelijkheid en gelukkig ook luchtigheid en humor. Geen onnatuurlijke gemaaktheid, maar echt persoonlijk contact en fijne directheid, waardoor wij ondanks emoties en verwardheid konden doen wat moest gebeuren.
Het resultaat was een gedegen voorbereiding van een uiteindelijk prachtig afscheid, waarbij we ook van vele bezoekers terugkregen hoe mooi het was.
Dat maakt het toch makkelijker om om te gaan met zo een verdrietige situatie.
Na een tijdje nog een telefoontje hoe het gaat, en of ze nog wat voor ons kan doen, dus ook de nazorg is er.

We kunnen het iedereen aanraden om Monica te bellen bij een overlijden. Ook namens de rest van familie en naaste vrienden met wie wij dit hebben georganiseerd.

Monica bedankt voor alles!
2020.12.13 Auteur I. Zwaagman
Lieve Monica, we hebben het al een paar keer tegen je gezegd. Op een ontzettend fijne, lieve manier heb je de uitvaart van onze moeder begeleid. Precies op de manier zoals mam het wilde. Je dacht werkelijk aan alles! Dank je wel voor je empathie, je straalt rust uit en dat is heel belangrijk bij een afscheid! We hebben er een heel goed, fijn gevoel aan overgehouden.
2020.10.24 Auteur Mieke Laan - Staubach
Beste Monica,
Fijn hoe jij zo snel alles rondom het afscheid van Tiny hebt verzorgd. Het afscheid zou Tiny mooi hebben gevonden. Ze wilde het klein met borrel, hap en haar muziek en dat is uitstekend gelukt mede doordat jij tussendoor wat anekdotes uit haar leven vertelde met precies de juiste toon. Dank daarvoor.
Mieke
2020.09.21 Auteur Janine en Pascale Boekestein
Beste Monica, we hebben het al persoonlijk tegen je gezegd, maar willen je via deze weg nogmaals laten weten hoe waardevol jij bent geweest rondom de uitvaart van onze vader Jan Boekestein. Ons verdriet is groot en er moest ineens veel geregeld worden. Jij gaf ruimte aan ons verdriet, maar had tegelijkertijd hele waardevolle adviezen, waar we je heel dankbaar voor zijn. Het was een heel mooi en zeer persoonlijk afscheid.
2020.04.14 Auteur Familie Fanoy
Lieve Monica, wij willen je bedanken voor de steun en het meedenken zodat wij op onze manier afscheid konden nemen van onze lieve man/pap/opa.
In december 2019 kreeg onze pap (90 jaar) te horen dat hij ongeneeslijk ziek was en dat we in maanden moesten denken. Het werd 2 1/2 maand, intense maanden waarin we alles hebben kunnen doen, gelachen en gepraat en iedereen schreef een brief aan hem met herinneringen en de dingen we nog graag wilden zeggen, hij heeft ze gelezen en herlezen. In november 2020 zouden pap en mam 65 jaar getrouwd zijn, dit hebben we een week voor zijn overlijden nog gevierd, met een bruidstaart, bloemen en de burgemeester op de koffie. Een intense tijd om nooit te vergeten.

Voor zijn uitvaart had hij een paar duidelijke wensen en verder kregen wij de kinderen de vrije hand. Voor de uitvaart viel onze keuze op jou Monica en wat een goede keuze was dat, er was een klik!
We wilden veel dingen op onze eigen(wijze) manier doen en daar was alle ruimte voor. Je gaf advies en je dacht mee, je luisterde en was een rustpunt.

Op vrijdag 28 februari 2020 overleed pap en tot het afscheid op 6 maart is alles gegaan zoals wij bedacht hadden.
Op zaterdag 29 februari hebben wij zoals pap wilde in een kleine ceremonie met het gezin de kist gesloten, heel intiem. De kist werd versierd door kinderen en kleinkinderen met teksten en uitspraken en tekeningen die bij hem en ons hoorden.
De week thuis was als een warme deken, de condoleances aan huis en het afscheid precies zoals wij voor ogen hadden. Een prachtige herinnering aan een groot verlies van een heel bijzonder iemand, onze pap.

En hoe anders is het nu als iemand overlijdt, hoe dankbaar zijn wij dat wij nog op onze manier afscheid hebben kunnen nemen, hoe verdrietig vinden wij het voor degenen die dit niet kunnen in deze rare en nare tijd.
Verdrietig en dankbaar dat zijn twee woorden die we heel vaak zeggen en die voor ons alles zeggen.

Lieve Monica nogmaals heel veel dank voor alles, voor ons ben je een kanjer!

Een warme groet namens ons allemaal.
Vivienne
2020.03.29 Auteur Elly en Bert Besselsen
DE ZON BLEEF SCHIJNEN...

Hoorn, 29 maart 2020.

Lieve Monica,
Wat is het allemaal snel gegaan. Het was als een rollercoaster rit...
Ik bied je mijn excuses aan voor momenten dat ik even onder hoogspanning stond.

Ik wil je complimenteren met en danken voor de mooie, accurate manier waarop je de Uitvaart van mijn Mam hebt verzorgd. Je was ons enige houvast en hebt ons op een lieve, geduldige toon, door de storm geloodst.

Mijn broer en ik kijken met een voldane en "blije" blik terug op de afgelopen week... Het was mooi en goed.

De prachtige Rouwkaarten zijn op zaterdag bezorgd, keurig op tijd, pfff. Men vindt ze heel mooi.

Wij wensen je heel veel succes verder en we zullen elkaar zeker terugzien.

Lieve groet van,
Elly en Bert.
2019.12.06 Auteur Pepi Tulp
Hoi Monica,
het is nog maar kort geleden dat we Martin wegbrachten.
Maar ik wil je bedanken voor je warmte, betrokkenheid en professionaliteit.
Mede daardoor was de uitvaart precies zoals ik wilde.

Een lieve groet Pepi Tulp
2019.08.06 Auteur Marina Nannings
Dag Monica,

We willen je bedanken voor al je goede zorgen bij het overlijden van mijn vader op 29 mei jl. Vooral mijn moeder heeft jouw betrokkenheid enorm gewaardeerd. Al die zaken die rondom een overlijden geregeld moeten worden, heb jij met zorgvuldigheid voor ons geregeld. Het heeft ons geholpen in deze hectische tijd. Daarnaast hebben wij het nog geregeld over de uitvaart: het feit dat pap niet in een “kistje” wilde liggen en uiteindelijk in zijn “mandje”lag, maar ook het intieme samenzijn in de huiskamer is door ons als zeer waardevol ervaren.

Dus nogmaals ongelooflijk bedankt, mede namens mijn moeder.

2019.03.16 Auteur Familie Hooijman
Ongeveer 15 jaar geleden heeft Monica de uitvaart van een familielid begeleid en vanaf dat moment zei Harry al dat als het zijn tijd was, hij graag wilde dat Monica dit ook voor hem zou doen. Harry vond Monica heel prettig in de omgang, meedenkend en een steun in het hele proces. Helaas was het dit jaar zover en heeft Monica ons bijgestaan om Harry een mooie uitvaart te geven. Ook wij hebben haar hulp als zeer prettig ervaren. Via familie en vrienden kregen wij positieve reacties op Monica's begeleiding en er hebben zelfs mensen om haar gegevens gevraagd. Monica, hartelijk bedankt! Maria, Tamara en Olvin
2018.08.25 Auteur Familie Fabriek
Beste Monica,

We willen je heel erg bedanken voor alle goede zorg en steun na het overlijden van onze vader en echtgenoot .
Alles zo gemoedelijk en op onze manier. Het gaf ons allen een goed gevoel.
2018.08.02 Auteur Wilma Grooteman-van den Broek
"Gewoon en toch zo bijzonder" was de tekst die wij kozen voor op de rouwkaart na het overlijden van mijn vader.

De steun en betrokkenheid die wij in de dagen na het overlijden van Gijs hebben ontvangen van Marleen de Wit namens Uitvaartverzorging Monica Beers waren voor ons gewoon en toch zo bijzonder!

Marleen nogmaals bedankt voor alle goede zorgen.

Namens de familie,
Wilma Grooteman-van den Broek
2018.02.15 Auteur N Jongewaard-Karsten
Beste Monica,

Het is al even geleden dat je ons heb geholpen bij de uitvaart van ons moeder.
Alles is super goed geregeld niets was onmogelijk.
Je heb er voor gezorgd dat alles kon worden uitgevoerd zoals wij het wilde hebben.
Mede hier door kunnen we op een mooie uitvaart en samen werking terug kijken.
Namens de hele familie heel erg bedankt.
Groetjes familie Karsten.
2018.01.22 Auteur mono
Testing
2017.01.05 Auteur Lieuwe Feenstra
Lieve Monica
10 jaar geleden kwam je al in ons leven toen Ria te horen had gekregen dat ze hooguit nog een jaar te leven had. Ik had je eerder "bezig gezien" bij een uitvaart van een collega. Dat sprak me erg aan.
Tien jaar lang hebben we regelmatig contact gehouden, gelachen, gehuild en ook geluncht.
10 december moest het er toch van komen. Je hebt het voortreffelijk gedaan. Vol warmte, genegenheid en alles tot in de puntjes geregeld. We zijn je heel dankbaar voor de geweldige steun in de afgelopen weken. Ria zou trots op je zijn geweest.
Liefs, Lieuwe, Davinia, Christian, Mathijs en Jasper.
Auteur 2016.11.9 Annemieke
Monica, bedankt voor alle goede zorgen na het overlijden van Floris. Je hebt een uitvaart verzorgd precies zoals ik voor ogen had. De locatie, de sfeer, jouw aanwezigheid; het klopte helemaal. Je oprechte interesse, maar ook je nuchtere kijk op de dingen heb ik zeer gewaardeerd. Maar ook je hulp bij de invulling van de uitvaart was erg fijn! Ik kijk er in ieder geval met een heel goed gevoel op terug! Nogmaals hartstikke bedankt voor alles! Groeten Annemieke
Auteur 2016.10.26 Johan
Beste Monica,

Wil je graag bedanken voor het regelen van de crematie van Barbara.

Je hebt het fantastisch gedaan en optimaal rekening gehouden met onze wensen.

En je ontzorgt dat is een groot compliment!

Weet zeker dat Barbara het er helemaal mee eens is.

Thanks.

Johan Nienkemper
2016.08.09 Auteur Annemieke
Monica, bedankt voor alle goede zorgen na het overlijden van Floris. Je hebt een uitvaart verzorgd precies zoals ik voor ogen had. De locatie, de sfeer, jouw aanwezigheid; het klopte helemaal. Je oprechte interesse, maar ook je nuchtere kijk op de dingen heb ik zeer gewaardeerd. Maar ook je hulp bij de invulling van de uitvaart was erg fijn! Ik kijk er in ieder geval met een heel goed gevoel op terug! Nogmaals hartstikke bedankt voor alles! Groeten Annemieke
2016.07.15 Auteur Martijn Schuijt
Je was al geweldig tijdens de begeleiding na het overlijden van onze vader, nu weer heb je bewezen een vakkundige steun te zijn bij het overlijden van onze moeder. Een vakkundige steun, maar met een menselijke en niet gespeelde empathische houding waarbij je gelukkig ook de humoristische kant niet uit het oog verliest. Het was een kleine bescheiden uitvaart maar groots verzorgd door jou. Heel waardevol voor ons allemaal.
Dank je wel, ook namens mijn zussen en de rest van de familie
Martijn Schuijt
2015.11.01 Auteur monique Fens
Bedankt Monica voor de prachtige uitvaart van mijn moeder. 9 jaar geleden leerden wij je kennen bij de begrafenis van mijn vader en mijn moeder wilde heel graag dat jij ook haar begrafenis zou regelen. Het had niet een mooier afscheid kunnen zijn. We hebben gehuild, maar boven al ook veel gelachen. We hebben veel steun aan je gehad. Alles was mooi. Het afscheid bij rest. Broekhuizen, lopend achter de auto aan naar de begraafplaats maar boven al de zeer mooie mand van bananenbladeren. Bedankt voor alles! Mijn moeder heeft de juiste keuze gemaakt om jou hiervoor te vragen. Monique Fens
2015.10.17 Auteur Cisca Holkamp
Lieve Monica,

Mijn eerste kennismaking met jou was bij het overlijden van mijn vader, later bij mijn zus en nu bij mijn moeder.
Ik wist Monica komt zo, op haar kan ik vertrouwen. Je bent zowel bescheiden als doortastend en dat helpt om de wensen van mijn moeder na te leven. Je wist precies hoe wij afscheid wilden nemen.

Het verzorgen van mijn moeder, door jouw advies en begeleiding heeft een helende werking op mijn verdriet gehad. Het voelde zo vertrouwd en dit was het laatste wat ik nog voor haar kon doen.

Ik zal haar missen, het voelt vreemd om op de woensdag, onze moeder-dochterdag, afspraken in mijn agenda te zetten.

Monica bedankt voor je warmte, doorzettingsvermogen en oprechte belangstelling voor hoe wij het afscheid wilden en mij daarin steunde.
2015.09.02 Auteur Greet Floris
Lieve Monica,

Je was geweldig na het overlijden van mijn beste vriendin! Iemand die een stevig en mooi raamwerk weet te maken dat door ons nabestaanden ingevuld mag worden. Helemaal nergens vond ik ook maar een greintje eigen gewin, sterker nog, je liet de familie steeds alle opties zien en adviseerde dikwijls het minst dure. Wat ik zeer verfrissend vond waren je no nonsens uitspraken en manier van aanpak, ze geven lucht in een tijd die van zichzelf al zwaar genoeg is. Zo'n hand op je rug als je een woordje mag doen wat toch moeilijker blijkt dan je dacht is goud waard en werkt alleen als het een oprecht gebaar is.
Tenslotte wil ik bekennen dat ik niet weet HOE je het doet, maar je doet het heel bijzonder en bijzonder goed.
Heel veel dank voor je goede zorgen!

Greet.
2015.07.01 Auteur Anne May de Bruyn Prince
Monica heeft de crematies van mijn beide schoonouders verzorgd.
Het toeval wil dat mijn vorige echtgenoot begrafenisondernemer was in het familiebedrijf dat zijn grootvader had opgericht. Zo heb ik kennis gemaakt met het vak van uitvaartleider en van dichtbij ervaren wat er allemaal komt kijken bij het regelen van een uitvaart. Daarom weet ik hoe belangrijk het is voor nabestaanden dat dit op een prettige en zorgvuldige manier plaatsvindt, een manier die aansluit bij de familiecultuur en de persoonlijke wensen.
Ik ben diep getroffen door de persoonlijke en respectvolle manier waarop Monica voor de familie alle zorgen uit handen neemt. Hoe zij genoeg ruimte laat voor persoonlijke inbreng van alle betrokken, maar waar nodig ook even bij stuurt of aanspoort tot het nemen van een besluit. Ze kleurt als het ware met de familie mee en weet daardoor precies de juiste toon te treffen. Waar nodig ondersteunt ze met warmte en waardigheid.
Ze stelt zo de familie in staat in alle rust te rouwen en in een ontspannen sfeer met elkaar een persoonlijk afscheid te organiseren.
Heel belangrijk is ook dat Monica alle zaken en zorgen uit handen neemt; ze regelt schijnbaar moeiteloos alle zaken of extra wensen. Je kunt er op vertrouwen dat het allemaal goed komt.
Monica, hartelijk dank voor het prachtige afscheid dat we onlangs van mijn schoonvader mochten ervaren; alles klopte!
Nogmaals mijn bijzondere dank voor het prachtige afscheid van Peter’s vader Teun. Mede door jouw inbreng was het niet alleen voor de familie, maar voor alle aanwezigen een hele mooie bijeenkomst!

Lieve groet, Anne May de Bruyn Prince
2015.07.01 Auteur Greet Floris
Lieve Monica,

Je was geweldig na het overlijden van mijn beste vriendin! Iemand die een stevig en mooi raamwerk weet te maken dat door ons nabestaanden ingevuld mag worden. Helemaal nergens vond ik ook maar een greintje eigen gewin, sterker nog, je liet de familie steeds alle opties zien en adviseerde dikwijls het minst dure. Wat ik zeer verfrissend vond waren je no nonsens uitspraken en manier van aanpak, ze geven lucht in een tijd die van zichzelf al zwaar genoeg is. Zo'n hand op je rug als je een woordje mag doen wat toch moeilijker blijkt dan je dacht is goud waard en werkt alleen als het een oprecht gebaar is.
Tenslotte wil ik bekennen dat ik niet weet HOE je het doet, maar je doet het heel bijzonder en bijzonder goed.
Heel veel dank voor je goede zorgen!

Greet.
Auteur Leo
Het is nu 6 mei 2014, op 3 dagen na, een jaar terug dat onze moeder is overleden. Een jaar, waar echt geen dag voorbij is gegaan dat ik niet aan mijn moeder heb gedacht of om haar heb gehuild. Wat had ik een lieve moeder. Mijn man zal wel zeggen, jouw moeder was een moeder moeder. De liefste die je kon bedenken. Een moeder waar een (sf)eervol afscheid moest komen. En die heeft ze gehad. Vanaf het moment dat Monica binnen kwam nam zij alle zorgen van ons over. Voordat wij weer een beetje bij zinnen waren nadat mam haar laatste adem had uitgeblazen was Monica al daar. Wij hadden op voorhand al gevraagd of zij ons wilde begeleiden in het afscheid van mam. Werkelijk alles was te regelen. Niets was te gek. En door haar ervaring kon zij ons heel goed sturen in wat we wilden. En niet zoals ik bij mijn schoonvader destijds had meegemaakt, dat alles om geld draaide, de duurste kist aangesmeerd moest worden, het opsturen van polissen € 75,= kostte. Helemaal niets van dat. Eerlijk, en vooral (sf)eervol. Wat kijken wij terug op een prachtig afscheid. Mede door Monica.

Nogmaals Dank!!! 6 dagen van intensief contact, 6 dagen van begrip, hulp en advies. Ook de nazorg naar mijn vader toe, super.

Leo
Auteur Hoying Wu-Cheung
Lieve Monica,

Vanaf het eerste contact met jou vanuit Hong Kong was er een klik. Het terug brengen van mama naar Nederland, haar verblijf in het uitvaartcentrum Johannes Poststraat en de afscheidsdienst. Alles was zoals wij het voor mama wilden. We konden ons focussen op ons afscheid van mama, wetende dat jij alles onder controle had.

Bedankt voor alles!
Groetjes,

Hoying Wu-Cheung
Auteur Anneke
Lieve Monica,

Iemand verliezen is een gebeurtenis waarbij je niet weet wat je overkomt en hoe de impact zal zijn. Wat was het geruststellend en fijn, om jou daarbij te hebben. Niet alleen je vakkundigheid, maar het gevoel, dat we het allemaal samen konden beleven, zonder de regie zelf te moeten voeren. Het verlies van onze moeder was heel verdrietig en plotseling, jij hebt eraan bijgedragen, dat we er ook met dankbaarheid op terug konden kijken.

Dank je wel, ook namens Betty.
Liefs Anneke
Auteur A. Schoemaker
Beste Monica,

Ik wist meteen: "Dit is een vakvrouw".

Alles werd perfect geregeld door jou en je was bereid om een zo persoonlijk mogelijk afscheid voor ons te regelen.
Mede daardoor kijken wij met dankbaarheid terug op een waardig en liefdevol afscheid voor mijn man.

Het is een grote troost in deze moeilijke tijd.

Dank je wel.
Hartelijke groet,

A.Schoemaker
Auteur Moniek Jurriën Wouter Casper en Sonja
Monica,

Wat hebben we veel aan je gehad, je liefdevolle, praktische aanwezigheid is voor ons een enorme steun geweest, zeker ook die avond samen toen we nog met Simon waren.

Ook het samen wassen en aankleden heeft me het gevoel gegeven dat ik alles voor hem heb gedaan.
We kijken terug op een mooie uitvaart, zoals Simon kon zeggen: het is goed zo!!!

Hartelijk hartelijk dank
Moniek Jurriën Wouter Casper en Sonja
Auteur Rosemarie
Monica,

Het is inmiddels bijna 5 maanden geleden dat mijn lieve Jan overleed. Het lijkt kort, en lang tegelijk.

Jouw ondersteuning in die moeilijke periode, en jouw praktische manier van aanpak, hebben veel indruk op me gemaakt.

Wat me achteraf vooral heeft getroffen, is dat je het nooit over 'de overledene' had, maar altijd zijn naam: Jan, hebt gebruikt. Dat deed me goed

Het leven moet verder....ik zie terug op een respectvol afscheid. Dat geeft moed om het leven weer op te pakken.

Dank daarvoor, Monica!

Rosemarie
Auteur Familie Bielsma
Wij hebben je rustige ondersteuning bij het overlijden van onze vader, grootvader en overgrootvader als heel bijzonder ervaren.

Alles was bespreekbaar en aan al onze wensen werd voldaan, je was ook altijd bereid mee te denken.

De achterkleinkinderen vonden het geweldig dat je ze zo mooi hebt betrokken bij het sluiten van de kist en het afscheid nemen van opa.

Isabelle van 10 heeft haar ervaring kort samengevat:
'Het is zielig voor Opa, maar het was toch een mooie dag'.

Bedankt!

Familie Bielsma
Auteur Ron, Janneke, Annemieke en Martijn Regoort.
Ineens komt daar het bericht. Onze zoon is verongelukt..... en erg beschadigd. Hoe erg zagen we vele uren later. Onze mooie jongen onherkenbaar". Jouw telefoon nummer, geprikt uit de Gouden Gids, gebeld met als eerste vraag: "Ben je goed?"

Het antwoord hadden we de volgende dag al. Je hebt er, samen met de door jou ingeschakelde mensen, voor gezorgd dat Dennis weer meer Dennis werd. En wij hierdoor nog enkele dagen de kans kregen om afscheid van hem te nemen.

Ook zullen we nooit vergeten welke (onzichtbare) rol jij vervulde tijdens de gesprekken waarbij er beslissingen genomen moesten worden. Je respect voor alle betrokkenen, je tact en warme sturing, hebben er toe bij gedragen dat onze zoon een waardig afscheid heeft gekregen.

Je betrokkenheid, je ogenschijnlijke onvermoeibaarheid, je warmte en de rust om dingen soms wel 3 keer te moeten vertellen........ Ja lieve Monica, je bent goed!!

Nogmaals heel erg bedankt voor alles.

Ron, Janneke, Annemieke en Martijn Regoort.
Auteur Sylvia van der Wateren
Vandaag is het precies één jaar geleden dat Joop overleed en jij mijn leven binnen kwam.

Jij liet mij alles wat ik zelf kon en wilde doen zelf doen en zo kon ik de zorg die ik Joop voor zijn overlijden gaf ook nog na die tijd geven.

Mede daardoor kijk ik met een warm gevoel op het afscheid terug.

Sylvia van der Wateren
Auteur Judith en Hans Ettema
Lieve Monica,

Na het overlijden van mijn vader Dirk Vos op 10 november jl. hebben wij ervaren hoe jij heel gemoedelijk, geleidelijk en bijna onopvallend onze steun en toeverlaat werd. Je liet ons vrij in de creativiteit die wij aan de dag legden voor de uitvaart, maar je wist ons heel goed op de juiste momenten te dirigeren en te helpen. Mede door je inzet, je persoonlijkheid en flexibiliteit, is het hele proces geweldig verlopen.

Al vanaf het moment dat je ons hebt bijgestaan met het verzorgen tot en met de plechtigheid rondom de crematie, konden we ons geen betere uitvaart wensen. Alles is precies gegaan zoals gewenst en dat waarderen wij zeer. Ga vooral door zoals je nu doet, dan kan men zich geen mooiere laatste eer wensen...

Lieve groeten,

Judith en Hans Ettema
Auteur Nel, kinderen en kleinkinderen.
Lieve Monica,

Vandaag hebben we de urn opgehaald. Dirk is weer thuis.

Ik wil je heel hartelijk bedanken voor je aandacht en tips die je aan de kinderen en mij hebt gegeven bij de voorbereiding van het laatste samenzijn. De vrijheid die je ons gaf om Dirk een mooi afscheid te bezorgen, maar waarbij je toch alles in de gaten hield, heeft veel rust gegeven. Alles is gegaan zoals we hadden gehoopt en dat mede dankzij jou.

Je betrokkenheid, aandacht voor ons en de nazorg hebben wij als heel fijn ervaren.

Heel veel dank voor al je hulp.

Nel, kinderen en kleinkinderen.
Auteur Hans en Sonja van Drunen
Lieve Monica,

Het is inmiddels een half jaar geleden dat wij met jou mijn schoonmoeder Grada hebben weggebracht naar haar laatste rustplaats. Want daar is ze nu, bij Hendrik haar man op de algemene begraafplaats te Twisk. Dat laatste stukje heb ik alleen met Hans gedaan. Zoals we vanaf minuut één ook de dingen deden onder toeziend oog van jou! Dat heeft de verwerking meteen gestart en dat voelt goed.

Zoals velen al voor me zeiden: het voelde meteen goed, de band met Monica, zoals jij je geeft aan de mensen. En ook goed sturen kan, wat sommigen nodig hebben om de laatste beslissingen te kunnen nemen. Want alle kleine dingen doe je maar één keer en je wilt het goed.

Bedankt en zoals we toen zeiden: geen afscheid maar voorlopig hopen wij elkaar niet meer nodig te hebben zakelijk gezien!

Hans en Sonja van Drunen
Auteur Marjes
Lieve Monica,

Met jouw hulp konden wij een prachtig, persoonlijk afscheid voor mijn vader beleven.

Je hebt aandacht voor alle details en bent lekker doortastend en direct.

Ik had het je al gezegd; ik ben je zeer dankbaar.

Wij kijken met een warm gevoel terug op het mooie afscheid.

Lieve groet Marjes
Auteur Paola,Rob,Anita,Roxy,Dion,Demi,Talitha en Santana.
Hallo Monica

Bedankt voor je kaartje vandaag!!
Inderdaad ,een jaar terug maar niet vergeten.
En wij zijn ZEKER niet vergeten wat jij voor ons hebt betekend!!
Nogmaals heel erg bedankt voor alles.

groetjes en een dikke kus van ons allemaal

Paola,Rob,Anita,Roxy,Dion,Demi,Talitha en Santana.
Auteur
Vanaf het moment dat je binnenkwam na het overlijden van mijn man was het een enorme steun dat jij er voor ons was.

Geweldig dat je je warme menselijke betrokkenheid, je professionaliteit en je praktische instelling zo goed kunt combineren!

Jij hebt ervoor gezorgd dat ook de kleinste details aandacht kregen, waardoor het afscheid helemaal naar onze wens is verlopen.

Fijn dat je heel goed alle naaste familieleden de aandacht gaf die ze op dat moment nodig hadden.

Bedankt voor alles!
Auteur Paola,Rob,Anita,Roxy,Dion,Demi,Talitha en Santana.
Hallo Monica

Bedankt voor je kaartje vandaag!!
Inderdaad ,een jaar terug maar niet vergeten.
En wij zijn ZEKER niet vergeten wat jij voor ons hebt betekend!!
Nogmaals heel erg bedankt voor alles.

groetjes en een dikke kus van ons allemaal

Paola,Rob,Anita,Roxy,Dion,Demi,Talitha en Santana.
Auteur
Vanaf het moment dat je binnenkwam na het overlijden van mijn man was het een enorme steun dat jij er voor ons was.

Geweldig dat je je warme menselijke betrokkenheid, je professionaliteit en je praktische instelling zo goed kunt combineren!

Jij hebt ervoor gezorgd dat ook de kleinste details aandacht kregen, waardoor het afscheid helemaal naar onze wens is verlopen.

Fijn dat je heel goed alle naaste familieleden de aandacht gaf die ze op dat moment nodig hadden.

Bedankt voor alles!
Auteur Roos en familie Stienstra
Lieve Monica,

Alweer bijna een jaar geleden, de dag voor kerst, overleed mijn vader. Hij was al enige tijd ziek, maar eigenlijk ging het gedurende die periode redelijk goed met hem. Hij kwam nog redelijk veel buiten, deed zijn dingen, was veel bezig met de mensen om zich heen en genoot van zijn contact met de kleinkinderen.

Ineens ging het slechter met hem, hij kreeg pijn en zijn conditie/ gezondheid verslechterde in rap tempo.

Voor hemzelf en de mensen die zo veel om hem gaven was dit een ontzettende moeilijke periode.

Gelukkig hebben we de laatste periode van zijn leven ook een hele intieme, mooie tijd met elkaar beleefd. Dat waren de momenten waar het uiteindelijk om gaat in het leven.

Je kunt praten over de dingen die echt belangrijk zijn, samen huilen, maar ook....samen vreselijk lachen en gewoon blij zijn dat je samen bent.

En toch, dan is het moment gekomen dat hij zei: en nu ben ik er klaar voor, het is goed zo.

Het afscheid was intiem, we waren bij elkaar.

Eigenlijk is dat het enige wat je wilt, bij elkaar zijn. Geen andere mensen, geen dingen regelen, rust.

Natuurlijk kan dit niet, er IS veel te regelen. Je wilt voor diegene waar je zo van houdt een mooi afscheid verzorgen.

Wat waren we/ zijn we blij met hoe je ons erdoorheen geholpen hebt. Je aanwezigheid voelde vertrouwd, we hoefden ons niet op te houden. Er was ruimte voor tranen, voor vragen, voor overleg en discussie, en gelukkig ook voor ontlading op wat voor manier dan ook, gelukkig ook voor een lach. Want we hebben samen ook gelachen!

We mailden over en weer tot in de kleinste uurtjes (tijdens de kerstdagen) en verwonderden ons over dit heftige beroep dat je duidelijk met je hart uitoefend.

Monica, vooral wil ik je ook bedanken voor het feit dat je je zo ingezet hebt voor de wensen die wij hadden m.b.t. de uitvaart.

Monica, bedankt namens ons allemaal.

Liefs, Roos en familie Stienstra, Medemblik.

Auteur
Het is nu 3 maanden na Roy’s crematie. Afgelopen zomer was voor ons een roerige en emotionele tijd: Roy werd ongeneeslijk ziek en overleed 3 weken later. Ons hele leven stond op zijn kop. We wisten niet hoe weinig tijd ons uiteindelijk samen maar gegeven zou worden en die tijd hebben dan ook niet gebruikt om over dood en afscheid te praten…

Maar wat was ik blij met hoe het afscheid ging. Geen moment heb ik nog gedacht: ‘Dat zou eigenlijk net iets anders gegaan moeten zijn’. Nee, het ging precies op de enige manier die volgens mij mogelijk was en bij Roy paste. En jij hebt daarin een groot aandeel gehad, met je ideeën, de rust die je uitstraalde en die ik zo nodig had en door overal open voor te staan.

Hoe verdrietig het allemaal ook is, op dit afscheid kunnen de kinderen en ik met een heel goed gevoel terugkijken:

Na Roy’s orgaandonatie heb ik, samen met zijn broer, Roy gewassen en aangekleed. Toen voelde ik al je respectvolle houding naar de overledene en je medeleven met de nabestaanden.

De versierde deksel, waar Debby en Edwin hun ziel en zaligheid hebben gelegd (en waarvoor ze heel veel complimenten kregen), de kaarsjes die iedereen aanstak bij de kist, de winegums (Roy’s favoriete snoep) in schaaltjes bij het crematorium en bij het café, de samenkomst in het café waar we toosten op Roy’s leven…. En daarbij jouw rustige stille aanwezigheid op de achtergrond om alles in goede banen te leiden. Ik heb daarover diverse positieve reacties ontvangen en dat wil ik je niet onthouden.

Zelf heb ik ook voortdurend het gevoel gehad dat jij en ik op één golflengte zaten.

Na een aantal weken, heb ik samen met mijn schoonzus de urn opgehaald. Ik ga daar, als ik voldoende rust heb gevonden, een goede bestemming voor zoeken. Ook heb ik bedankkaarten verstuurd. Na Roy’s crematie vroeg je nog, of ik dat nog ging doen en toen zag ik er enorm tegenop. Maar als je een aantal weken verder bent, blijkt dat er gevoelsmatig toch gewoon bij te horen en kun je het blijkbaar toch gewoon aan.

In September, toevalligerwijs op Debby’s verjaardag, werden we nog verrast met een ‘teken van leven’ van Roy: De organisatie die de orgaandonatie van Roy verzorgd heeft, stuurde een bedankbrief met daarin een opgave van wat er met Roy’s hoornvlies gedaan is.Debby, Edwin en ik vonden dit een heel ontroerende verrassing…

En jij mag jezelf, wat ons betreft, met recht zorgzaam noemen. Dank je voor alles, Monica.
Auteur Clementine
Lieve Monica,

Via deze weg wil ik je nog even laten weten dat we ontzettend dankbaar zijn voor alles wat je voor ons gedaan hebt na het overlijden van mijn moeder.

Je hebt alles precies geregeld zoals mijn moeder het graag wou hebben en hierdoor heb je heel veel zorgen bij ons weggenomen, zodat wij alle tijd konden gebruiken om afscheid van haar te nemen.

Monica bedankt en ik weet dat je nog voor heel veel andere mensen een grote steun zult zijn!

Liefs, Clementine
Auteur Tamara
Hallo lieve Monica,

Ik wil jou ontzettend bedanken voor alles wat jij voor mij en mijn familie hebt gedaan.

Samen met Birgitta heb ik een hele speciale ervaring opgedaan, door samen met jou mijn lieve oma weer oma te maken!!

Ik ben erg blij dat je ons zoveel bij alles hebt betrokken!!

Alles wat ik de afgelopen weken heb meegemaakt helpt een hoop bij het zoeken van een plekje voor mijn verdriet, en dat mede dankzij jou...

Bedankt..

Liefs Tamara
Auteur Wilma
Dag monica,

Vanmiddag was ik bij de uitvaartdienst van Hennie....... en ik wil een berichtje achter laten op jouw site!

Zoals Hennie opgebaard lag in een wade op een baarplank heeft een diepe indruk achter gelaten bij mij, zo mooi, dus geen enge kist die dicht gaat!

Ik vertelde het vanavond aan mijn zusjes en zij waren daar zeer geinteresseerd in.......... want ook wij weten dat de dood zomaar in ene toe kan slaan.

Dank voor de mooie uitvaartdienst die jij samen met de dochters van Hennie, voor Hennie hebt verzorgd, het geeft een mooie nagedachtenis!

Vriendelijke groet, Wilma.

Auteur Ruud & Esther & Bobbie
Hai Lieve Monica,

Wij wilden je nog even bedanken voor de uitvaart die je voor oma hebt geregeld. Echt fantastisch.
Wij vonden het echt super dat we overal bij konden zijn als we dat wilden.
Wij zullen je zeker aanraden bij andere mensen mocht het nodig zijn.

Heel veel liefs van Ruud & Esther & Bobbie.
Auteur Manuela
Lieve Monica,

Wat heb je toch allemaal voor me gedaan?

Het is met geen pen te beschrijven...

Een ongelofelijke baan

Zo moeilijk om "die mevrouw" te blijven...

Manuela
P.s: eigenlijk zegt bovenstaand gedichtje al genoeg. Toch wil ik je zeggen dat ik je een geweldige vrouw vind met een bijzondere gave. Als ik mezelf weer een beetje ben ga ik iets moois voor je kopen, maar wil nu vast tegen je zeggen: "mijn hart blijft altijd voor je open". -xxx-
Auteur Ans en de kids
Lieve Monica
Ik wil je nog bedanken voor je hulp en zorg bij de uitvaart van onze kanjer. We huilen en lachen nog steeds en missen hem erg, maar mede door jou en de warmte tijdens zijn uitvaart kunnen wij er met een goed gevoel op terugkijken. Ook het voorgesprek samen met jou en Jaap is heel zinvol geweest, daardoor konden we alles doen zoals hij wilde. We hebben veel respect voor de manier waarop je ons begeleidde en voorbereidde op de crematie en onze wensen daar rondom. Bedankt ook namens onze kanjer. Hij zou het perfect gevonden hebben. Ik bel je zodra de urn, die speciaal ontworpen wordt, klaar is. De urn wordt erg mooi en speciaal.

Ans en de kids
Auteur B. en fam.
Lieve Monica,
Graag wil ik je complimenteren met je webpagina. Alles is zo herkenbaar. Nogmaals wil ik je, via dit gastenboek, hartelijk bedanken voor je geweldige steun, begeleiding en zorgzame uitvoering van de begrafenis van onze dochter. Hoe triest het ook is, wij kunnen terugzien op een warm afscheid, wat bij de rouwverwerking heel belangrijk is.

B. en fam.