Monica Beers

Uitvaartverzorging Monica Beers - Monica Beers

Dankbaar

Het is al weer eenentwintig jaar geleden dat ik startte met mijn onderneming: Uitvaartverzorging Monica Beers. Die jaren zijn omgevlogen. Ik vind het nog altijd een mooi en dankbaar beroep.

Het is allemaal begonnen na het overlijden van mijn opa destijds. De uitvaartondernemer die zijn uitvaart regelde, had totaal geen aandacht voor onze wensen en werkte zijn lijstje zo snel mogelijk af. Ik dacht toen, dat moet toch anders kunnen? Ik ben de opleiding gaan volgen en als de eerste zelfstandige vrouwelijke uitvaartonderneemster gestart in West-Friesland.

Ik heb er geen moment spijt van gehad. Hoewel het best een zwaar beroep is en veel van je privéleven vraagt. Dag en nacht bereikbaar zijn. De eerste jaren geen tijd voor vakanties. Ook met feestdagen, verjaardagen, een etentje of schouwburgbezoek je telefoon bij de hand houden. Er kan altijd gebeld worden. Indien nodig probeer ik binnen een uur bij de nabestaanden te zijn om hen te helpen. Iedere familie is weer anders, met andere wensen en gevoelens.

Het is de kunst aan te voelen wat de mensen willen en zo samen een heel persoonlijk afscheid te creëren. Dat is het mooie van dit vak, de nabestaanden te mogen begeleiden in een zó verdrietige periode en samen een afscheid vorm te geven. Een afscheid wat bij hen past. Een goed afscheid helpt bij de verwerking van het verlies. Dat ik in deze periode de familie mag en kan helpen is heel bijzonder.

Natuurlijk word ook ik soms door de emoties geraakt. Ik ben ook echtgenote, moeder en oma. Maar zonder die emotie zou ik mijn werk niet op deze manier kunnen doen.
Nu na al die jaren, en zelf ook wat jaartjes ouder, heb ik gemerkt dat het steeds drukker wordt en daardoor ook te zwaar om dit alleen te kunnen blijven doen. Ik ben daarom heel blij dat ik twee kanjers van collega’ s heb gevonden met dezelfde passie voor dit mooie vak. Vanaf november 2021 vormen Mirelle en Monique samen met mij een sterk team om u altijd te kunnen helpen in heel West-Friesland. Samen maken wij ons sterk om u te begeleiden en een persoonlijk, waardig en warm afscheid te creëren. Wij zijn er voor u, wij luisteren naar u en nemen de tijd voor u. Met passie. 

Hallo lieve Monica,

Ik wil jou ontzettend bedanken voor alles wat jij voor mij en mijn familie hebt gedaan.

Samen met Birgitta heb ik een hele speciale ervaring opgedaan, door samen met jou mijn lieve oma weer oma te maken!!

Ik ben erg blij dat je ons zoveel bij alles hebt betrokken!!

Alles wat ik de afgelopen weken heb meegemaakt helpt een hoop bij het zoeken van een plekje voor mijn verdriet, en dat mede dankzij jou…

Bedankt..

Liefs Tamara

Tamara

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.