Rouwbloemen

Uitvaartverzorging Monica Beers - Rouwbloemen

Rouwbloemen

Bloemen tijdens een uitvaart zijn voor velen een uiting van liefde, afscheid en medeleven. Ze geven vaak letterlijk meer kleur aan de uitvaart.

De keuze voor een bloem of boeket is heel persoonlijk. Alles is mogelijk. Van sober tot uitbundig, groot of klein, met of zonder lint… U kunt ook kiezen voor één bepaalde bloem of kleur. Ook in de kaarten of eventuele advertenties kunt u deze bloem of kleur dan laten terugkomen.

U kunt ook de aanwezigen na de dienst een losse bloem (door hen zelf meegebracht of door u klaargezet) laten leggen op de kist. Een mooi laatste gebaar.

Lieve Monica,

Alweer bijna een jaar geleden, de dag voor kerst, overleed mijn vader. Hij was al enige tijd ziek, maar eigenlijk ging het gedurende die periode redelijk goed met hem. Hij kwam nog redelijk veel buiten, deed zijn dingen, was veel bezig met de mensen om zich heen en genoot van zijn contact met de kleinkinderen.

Ineens ging het slechter met hem, hij kreeg pijn en zijn conditie/ gezondheid verslechterde in rap tempo.

Voor hemzelf en de mensen die zo veel om hem gaven was dit een ontzettende moeilijke periode.

Gelukkig hebben we de laatste periode van zijn leven ook een hele intieme, mooie tijd met elkaar beleefd. Dat waren de momenten waar het uiteindelijk om gaat in het leven.

Je kunt praten over de dingen die echt belangrijk zijn, samen huilen, maar ook….samen vreselijk lachen en gewoon blij zijn dat je samen bent.

En toch, dan is het moment gekomen dat hij zei: en nu ben ik er klaar voor, het is goed zo.

Het afscheid was intiem, we waren bij elkaar.

Eigenlijk is dat het enige wat je wilt, bij elkaar zijn. Geen andere mensen, geen dingen regelen, rust.

Natuurlijk kan dit niet, er IS veel te regelen. Je wilt voor diegene waar je zo van houdt een mooi afscheid verzorgen.

Wat waren we/ zijn we blij met hoe je ons erdoorheen geholpen hebt. Je aanwezigheid voelde vertrouwd, we hoefden ons niet op te houden. Er was ruimte voor tranen, voor vragen, voor overleg en discussie, en gelukkig ook voor ontlading op wat voor manier dan ook, gelukkig ook voor een lach. Want we hebben samen ook gelachen!

We mailden over en weer tot in de kleinste uurtjes (tijdens de kerstdagen) en verwonderden ons over dit heftige beroep dat je duidelijk met je hart uitoefend.

Monica, vooral wil ik je ook bedanken voor het feit dat je je zo ingezet hebt voor de wensen die wij hadden m.b.t. de uitvaart.

Monica, bedankt namens ons allemaal.

Liefs,

Roos en familie Stienstra, Medemblik.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.